Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТАРАЩАНСКИЙ ПРОКУРОР ХОЧ І ВЧИНИВ ЗЛОЧИН У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ, АЛЕ БУДЕ НА ВОЛІ

Вівторок, 6 травня 2003, 18:43
Прокурор Таращанского району Сергій Обозов за зловживання службовим становищем і службову підробку в зв'язку зі "справою Гонгадзе" засуджений на 2,5 роки позбавлення волі з позбавленням права займати посади в прокуратурі, органах внутрішніх справ і судах протягом 3 років.

Таке рішення прийняв у вівторок Шевченківський місцевий суд Києва, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У той же час, він звільнений від покарання на підставі закону України "Про амністію", тому що на момент скоєння злочину він мав на утриманні неповнолітню дочку.

Зазначені в судовому рішенні злочини Обозов скоїв при проведенні першочергових слідчих дій по кримінальній справі по факту виявлення в Таращанскому лісі обезголовленого тіла, яке пізніше було ідентифіковано як тіло Георгія Гонгадзе.

Обезголовлений труп, який міг належати Георгію Гонгадзе, був виявлений у Таращанському лісі 3 листопада. При проведенні первинних слідчих дій прокурорськими працівниками були допущені ряд процесуальних порушень.

Зокрема, з порушеннями був проведений огляд місця виявлення трупа, а також із серйозними порушеннями оформлені речові докази, знайдені біля тіла.

Крім того, прокурор не призначив ряд необхідних первинних експертиз.

Слідчий прокуратури Таращанского району, який разом із Обозовим обвинувачувався в підробці документів і процесуальних порушеннях, визнав свою вину, потрапив під амністію і справа щодо нього ще раніше була закрита.

Раніше заступник генпрокурора України Віктор Шокін також заявляв про порушення з боку Обозова при транспортуванні тіла Георгія Гонгадзе з Таращанского району до Києва.

Інтерфакс-Україна

Читайте також по цій темі:

"Орли Кравченка" і "перевертні" - те саме?

Про помилки міліції в справі Гонгадзе говорити рано – МВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування