Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко з`їздив до концтабору

Субота, 8 травня 2004, 19:44
У суботу напередодні Дня перемоги лідер "Нашої України" Віктор Ющенко відвідав Освенцім, в якій під час війни перебував його батько.

За словами Ющенка, "вже стало традицією відвідувати Аушвіц, вшановувати пам’ять жертв Освенціма - тих мільйонів безвинно загублених людей, для яких нацистські концтабори стали дорогою до мученицької смерті".

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", Віктор Ющенко їздив до Освенціму разом із його дочкою Ліною, братом Петром Ющенком та його сином Ярославом.

"Родина Ющенків принесла свою жертву Молоху Другої світової війни: батько Віктора Андрійовича опинився серед ста тисяч радянських військових полонених, які звідали на собі пекло нацистських таборів. Андрію Андрійовичу вдалося врятуватися, проте страшні спогади та наслідки перебування в концтаборі залишились назавжди", - повідомляє прес-служба.

"Вся наша родина несе на собі страшний тягар людського страждання та приниження, через які пройшов мій батько. Ця рана завжди нам буде боліти", - зазначив Ющенко.

Він передав до архіву музею Освенціма копії документів із Сумського архіву СБУ, які стосувалися так званої фільтраційної справи його батька та фото Андрія Ющенка. Зараз музеєм проводиться пошукова робота щодо відомостей про в’язнів Освенціма.

Читайте також:

Кучма нагадав Європі, кому вона зобов'язана благополуччям


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування