Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишні політв'язні проти "урок" в "Мерседесах"

Понеділок, 26 липня 2004, 18:15
Вільний народ шануватиме всі свої складові. Звернення колишніх радянських політв’язнів з приводу новітньої "проблеми" міжетнічних відносин

Наш корабель поступово повертається до старих берегів, де "начальнику видніше", "влада і народ — єдині", а "дружба народів" регулюється владою, яка знає, коли кого топити, а кого витягувати.

Кремлівські вожді залишили по собі неабияку "школу": одних вони косили геноцидом, інших депортували до Сибіру й вічно призначали винних. Винними завжди були "націоналісти", "сіоністи", "західні імперіалісти".

"Дети разных народов", які не зрікалися свого, були в концтаборах. Комуністи розраховували, що вони там перегризуться. А вони об’єднувалися. Саме там виросла справжня солідарність, взаємоповага, дружба. Чому? Бо туди запроторювали людей з розвинутим почуттям гідності. Саме за почуття національної гідності їх кидали до таборів. Там кожен репрезентував свою націю й захищав її честь. А гідний господар не опуститься до брехні й не примириться зі злодієм задля тимчасової вигоди.

У табірних земляцтвах не терпіли провокаторів, політичних неврастеніків, хистких, схильних до ворогування "тягнибоків". Шістдесятники зміцнили моральну атмосферу політичних зон. Але й до них там був лад. Колишні вояки Української Повстанської армії були організовані. Щойно євреїв починали переслідувати — колишні вояки УПА підтримували їх у всіх зонах. Солідарність була з прибалтами, кавказцями, кримськими татарами.

Постійні ворожнеча і війна були між політичними і кримінальниками. Тут була несумісність моральна. Так було завжди. З одного боку — дисиденти, з іншого — кримінальники, поліцаї, стукачі. Прислужники хазяїв. Між ними — стіна.

Чи снилося комусь, що імперія впаде в болото, а з болота знову вилізе начальник, а навколо знов згуртуються прислужники, злодії й розбійники й вони знов матимуть владу? І знову вони витягнуть старі карти й будуть винуватити "націоналістів", які не хочуть із ними співпрацювати, а домагаються законності.

"Віктор Ющенко не хоче коаліції з партією влади тільки через свою амбітність!" — кажуть вони.

Він їм каже: "Влада ваша антинародна, злодійська, кримінальна".

А вони недочувають і кажуть: "Ми за єдність, будемо разом господарювати".

Він їм каже: "Не можна цапа ставити господарем на городі".

Вони кажуть: "Ми цапа заріжем і самі будемо цапувати на городі".

У таборі було ясніше: урка є урка, хоч ти його начальником постав — він робитиме те, що робив. А тут він сідає в "Мерседес", у другий садовить охорону, а завтра тягне тебе до суду за те, що ти назвав його уркою. Гарант його підтримує: та він же свій, комуністом був!

Влада не соромиться. Вона може вкрасти з держбюджету 8 мільярдів, а коли піймають за руку, "подарувати" їх народові.

Вона може вкрасти у вас національну символіку, а вам навішати фашистську і підкинути антисемітизм: організувати в центрі Києва "марш есесівців", які про людське око й телекамери буцімто підтримують Віктора Ющенка.

Злодійська влада вдається до силових методів супроти народних депутатів, краде з виборчої дільниці бюлетені, а потім твердить, що то зробив бомж.

І нині починаєш думати, що в концтаборах була принаймні відвертість. Антисемітизму і українофобії табірне начальство не приховувало, "буржуазний Захід" лаяло відкрито й підтримки в нього не просило. А сьогодні вся президентська "малина" домагається від Заходу підтримки свого представника, висунутого донецьким кланом. Того, хто двічі в житті збрехав судові.

Старе запитання: чи може Захід підтримувати того, з ким нема й не може бути спільної мови? Чи так уже приємно Заходові знов і знов тримати у своїх тюрмах посткомуністичних олігархів?

Уже час змінити владу в незалежній Українській державі. Вже час українському народові обрати свого, справді народного, а не олігархічно-кланового, президента. Тоді український народ стане справді вільним. Вільний народ шануватиме всі свої складові — незалежно від їхньої національності.

Генріх Алтунян (Харків),
Йосип Зісельс (Київ),
Микола Горбаль (Київ),
Михайло Горинь (Київ),
Сергій Ковальов (Москва),
Василь Овсієнко (Київ),
Євген Сверстюк (Київ),
Михайло Хейфец (Єрусалим).



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування