Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС визнало, що розслідування стеження за Гонгадзе - "формальність"?

П'ятниця, 27 серпня 2004, 18:53
Службове розслідування за фактом наявності стеження за журналістом Георгієм Гонгадзе завершиться до кінця серпня.

Матеріали розслідування будуть передані в Генпрокуратуру, повідомив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко.

З його слів, практично всі матеріали розслідування вже зібрані.

Однак коментувати що-небудь з цього приводу Корнієнко відмовився, пославшись на те, що службове розслідування, скоріше, справа "формальна", ніж така, яка може дати реальні результати.

У середині липня Генеральна прокуратура України направила до МВС лист з вимогою провести службове розслідування для з'ясування причин стеження за журналістом Гонгадзе.

МВС планувало завершити службове розслідування протягом місяця.

Як повідомив у липні перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко, "предметом розслідування будуть всі обставини, які стосуються нібито зовнішнього стеження за Гонгадзе".

Слідчі дії, зі слів Корнієнка, проводитися не будуть, оскільки службове розслідування має на увазі тільки опитування посадових осіб, службовців, а також перевірку документів.

Керівником робочої групи з проведення службового розслідування призначений заступник міністра внутрішніх справ Станіслав Нікітенко.

Як відомо, 14 липня 2004 Генпрокуратура вперше визнала, що міліція стежила за Георгієм Гонгадзе. Це сталося після того, як в британській газеті "Індепендент" було оприлюднено уривки протоколів допитів співробітників "наружки", які повідомили, що стеження за Гонгадзе велося аж до його зникнення.

Читайте також:

Міліція стежила за Гонгадзе. Правда, на яку чекали чотири роки

Допити у справі Гонгадзе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування