Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НТН знову скаржиться на владу

Середа, 1 червня 2005, 20:12
Журналісти телеканалу НТН заявляють про неадекватне ставлення до них прес-служби президента Віктора Ющенка, яка неодноразово відмовляла їм в акредитації.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби каналу у середу.

За їхніми словами, спочатку прес-служба аргументувала це тим, що "акредитація в „пули” та на певні заходи неможлива через нестачу місць в літаку", коли ж телеканал зголосився поїхати власним коштом, "прес-служба знайшла іншу причину для відмови: "з міркувань безпеки".

"Не змогли ми акредитуватись і на зустріч Ющенка з Президентом Індії в Маріїнському палаці, хоч місця там більше ніж в президентському літаку і безпеку легше забезпечити", стверджують журналісти каналу.

За їхніми словами, "спочатку лунали обіцянки з вуст Ірини Геращенко про певне чергування журналістів з різних ЗМІ, але фактично це так і не було втілено в життя і вже нині сформовано певний клас обраних".

"Називаючи себе "чесною, прозорою владою, яка б перебувала під публічним контролем", варто розуміти, що преса - це і є один з найпотужніших важелів саме публічного контролю. З боку різних ЗМІ, а не тільки тих, що подають "правильну і узгоджену" точку зору", сказано у повідомленні.

Журналісти НТН вважають, що "якщо влада робитиме справжні, а не показні кроки, для забезпечення медіа можливості виконувати важливі функція для розвитку суспільства, то тим самим порушить задекларовані нею принципи".

"Якщо ж влада боїться нелояльного висвітлення своєї діяльності, то варто зважити на те, що дискредитувати нову владу може лише сама влада", стверджують вони.

Колектив каналу сподівається, що "нова влада зможе подолати симптоми старої і буде вірною задекларованим принципам демократичності та зможе дотриматись обов’язків щодо захисту принципів свободи слова".

***

У свою чергу прес-секретар президента Ірина Геращенко у коментарі "Українській правді" заявила, що "відкидає закиди" із заяви НТН.

"На жаль, кожна конкретна ситуація має обставини. У випадку із зустріччю з президентом Молдови на борт літака президента України не береться жоден телеканал. І враховуючи, що захід відбувається у приміщенні, де дуже мала площадка для зустрічі, тому там обмежена присутність преси. Це було прохання кількох служб, хоча я домоглася збільшення квоти для журналістів", - сказала Геращенко.

Вона також наголосила, що "всі медіа акредитовуються на заходи, де широка присутність журналістів".

Геращенко додала, що хоча заява НТН стосується прес-служби президента, але вона її так і не отримала і про її існування дізналася зі ЗМІ".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування