Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам запропонували змінити думку про ніжку стільця

Субота, 22 жовтня 2005, 10:46

До Верховної Ради внесено проект постанови про неприйнятність введення мораторію на приватизацію пакету акцій комбінату "Криворіжсталь", які належать державі.

Постанову внесено членом ради партії "Народний Союз Наша Україна" Валерієм Лебедівським, повідомила УНІАН прес-секретар депутата.

Коментуючи прийняття у першому читанні законопроекту щодо мораторію на приватизацію "Криворіжсталі", Лебедівський зазначив, що цьогорічний бюджет має отримати надходження від приватизації державного майна у сумі 6,9 млрд. грн., і якщо проект закону про мораторій на приватизацію буде прийнятий, то Держбюджет не отримає значні кошти.

"Це означає, що без заробітної плати можуть залишитися працівники бюджетної сфери, без стипендій – студенти та без пенсій – пенсіонери", - сказав депутат.

На його думку, гальмування процесу приватизації остаточно підірве довіру іноземних та вітчизняних інвесторів, негативно вплине на економіку та бюджетно-фінансову сферу країни, а також унеможливить виконання багатьох соціальних програм.

"Мене дивує позиція окремих фракцій, - продовжує парламентарій, - зокрема незрозуміла позиція Соцпартії, представники якої задіяні в уряді. Вона має бути зацікавлена в тому, щоб бюджетний процес не зазнав кризи, а натомість проголосувала за введення мораторію на приватизацію "Криворіжсталі".

Коментуючи позицію фракції соціалістів, Лебедівський зазначив: "вона нагадує людину, яка сидить на урядовому стільці і пиляє його ніжку. Не велика біда, коли така людина впаде і наб'є собі гулю, але набагато гірше, коли держава зазнає бюджетної кризи через позицію таких політичних дуалістів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування