Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна поки не домовилася з "Газпромом"

Субота, 31 грудня 2005, 16:00

Україна готова до переходу на ринкову ціну на російський газ, але її розмір повинен бути погоджений.

Про це заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар українського прем'єр-міністра Валентин Мондрієвський у суботу.

"Що стосується заяви Путіна, ми сприймаємо їхню пропозицію щодо переходу на ринкові ціни на газ, але саме по цифрах повинні вестися переговори й обидві сторони повинні погодити ці позиції", - сказав він.

Мондрієвский повідомив, що український прем'єр Юрій Єхануров у суботу зранку провів нараду з міністрами, які курирують енергетичну сферу, за підсумками якої прийнята постанова, що визначає баланс газу на перший квартал 2006 року.

За його словами, у даний час співробітники НАК "Нафтогаз України" ведуть постійні переговори з представниками "Газпрому", зокрема з головою правління Олексієм Міллером.

"Потрібно визначити день, коли потрібно сідати і продовжувати переговори", - відзначив Мондрієвський.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін доручив урядові і "Газпрому" забезпечити постачання газу в Україну в першому кварталі 2006 року за умовами 2005 року у випадку, якщо до кінця дня суботи українські партнери підпишуть контракт, у якому утримуються пропозиції "Газпрому" про перехід на ринкові ціни з другого кварталу 2006 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування