Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин хоче позбавитися власності в Україні?

Четвер, 8 грудня 2005, 10:37

Російський бізнесмен Костянтин Григоришин почав процес виведення своїх активів з підконтрольних йому українських підприємств.

Як пише газета "Дело", у березні наступного року почнуть працювати перші п'ять ТОВ, у яких власником контрольного пакета стане НПО ім. Фрунзе, підконтрольне Григоришину.

Нові структури з'являться після відчуження непрофільних активів НПО, які нині знаходяться на балансі підприємства.

Як повідомив начальник юридичного відділу об'єднання Олександр Горов, процес оформлення ТОВ уже розпочато - пройшли перші установчі збори учасників ТОВ.

"На Фрунзе вже проводиться реструктуризація - змінюється форма управління, склад підрозділів", - сказав Горов. При цьому він підкреслив, що черговість створення ТОВ і терміни будуть визначатися винятково правлінням.

Серед причин реструктуризації заступник голови правління об'єднання Сергій Калашник назвав "зміну кон'юнктури на ринку, подорожчання енергоносіїв, оподатковування і підвищення заробітної плати".

"Перекинувши активи, які не стосуються основного виробництва, на чистий баланс, підприємство одержить можливість знизити собівартість профільної продукції", - говорить він.

Як відомо, рішення про створення окремих структур ухвалили акціонери на позачергових зборах акціонерів, що відбулися в листопаді.

Як пише газета, всього на базі окремих активів підприємства буде створено 26 товариств з обмеженою відповідальністю.

Водночас заступник начальника головного управління промисловості і розвитку інфраструктури Сумської обладміністрації Ігор Іовенко припустив, що фактичні власники нових об'єктів залишаться тими ж, що і власники об'єднання.

Крім прямого виведення активів, передбачається реалізувати схему, за якою створені ТОВ будуть брати під оренду активи основного підприємства - будівельні підрозділи, бази відпочинку, котельні, низка цехів, ділянок і виробництв.

Місцева влада вважає рішення про створення окремих підприємств логічним. "Це раціональний хід. Зараз на балансі НПО знаходиться ледве не половина міських котелень. Тепер їх виділять в окрему структуру", - сказав Іовенко.

За його словами, "держава не має впливу на приватного власника, тим більше такого одіозного як Костянтин Григоришин". "Вони не зобов'язані погоджувати з нами рішення про долю підприємства – воно повністю приватне", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування