Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко впевнений, що у Росії немає підстав для претензій по газу

Понеділок, 17 квітня 2006, 17:42

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна розрахувалась за поставлений з початку року газ за період січень-лютий, і зараз проводяться розрахунки за березень.

Про це Ющенко сказав в понеділок, відповідаючи на запитання журналістів щодо інформації, поширеної російськими ЗМІ про те, що Україна нібито не розраховується за поставлений газ.

"Що стосується стану розрахунків – за січень і лютий розрахунки проведені, мова йде по березню - зараз ідуть переговори двох сторін по сумах, по графіку, по процедурах", - сказав, зокрема, Ющенко.

Він також повідомив, що з цього приводу зустрічався з керівництвом НАК "Нафтогаз України", і що йому доповідали про ті варіанти та способи розрахунку, над якими сьогодні працює НАК.

"Я думаю, що треба дати певний час для того, щоб ми отримали по цьому питанню кінцеву відповідь", - сказав Ющенко.

У той же час Ющенко заявив, що питання підписання міжурядового протоколу про постачання газу між Україною і Росією буде обговорюватися після того, як буде сформований новий український уряд.

"По протоколу питання сьогодні не обговорюэться по одній причині: будемо чекати формування нового уряду, відповідних нових повноважень і початку відповідного переговорного процесу по обсягах, поставок газу", - сказав президент.

Ющенко підкреслив, що тема, що регулює щорічний двосторонній протокол, - "це тема врегулювання обсягів і умов постачань і транзиту".

"Щорічно ця тема порушувалася і сьогодні порушується. І я сподіваюся, з формуванням коаліції і потім уряду ця тема буде вирішена", - додав президент.

Раніше російська газета "Время новостей" від 14 квітня повідомляла, що ексклюзивний продавець імпортного газу Україні RosUkrEnergo з 10 квітня на 50% зменшив поставки газу в Україну.

За інформацією видання, "причиною обмеження послужили тотальні неплатежі з боку "Нафтогазу України".

Того ж дня "Нафтогаз" спростував інформацію про обмеження поставок газу в Україну.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: