Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тарасюка радіють, що Затуліну заборонили в'їзд в Україну

Вівторок, 6 червня 2006, 13:34

Міністерство закордонних справ не пов'язує заборону в'їзду на територію Росії радника голови МЗС Сергія Євтушенка з забороною в'їзду в Україну депутата Держдуми Костянтина Затуліна.

Про це на брифінгу у вівторок сказав керівник прес-служби МЗС Василь Філіпчук, повідомляє Ліга.

"Ці два випадки пов'язувати немає підстав", - підкреслив Філіпчук, додавши, що, на відміну від Затуліна, Євтушенко не порушував російського законодавства.

При цьому Філіпчук підкреслив, що в понеділок відбулася зустріч завідувача консульським відділом посольства з заступником директора департаменту країн СНД МЗС Росії Сорокіним щодо факту непропуску Євтушенка на територію РФ.

Під час цієї зустрічі російському дипломату було вручено ноту посольства.

Водночас Філіпчук назвав рішення Служби безпеки України про заборону в'їзду на територію України Затуліна законним.

Він зазначив, що таке рішення СБУ не було несподіваним, оскільки російський депутат дестабілізував ситуацію в Україні, упереджено висловлювався щодо української держави і ставив під сумнів приналежність Криму Україні.

Крім того, Філіпчук відзначив, що це вже не перший випадок, коли Затуліну протягом декількох років заборонявся в'їзд на територію України, але після закінчення терміну заборони він продовжував відвідувати Україну з метою проведення антиукраїнських заходів, спрямованих на дискредитацію української держави, а також згодом почав брати участь у несанкціонованих мітингах.

"Затулін грубо порушував законодавство України про статус іноземців і вчиняв дії, що суперечать інтересам забезпечення безпеки України", - підкреслив Філіпчук.

Водночас він сказав, що МЗС вважає проведення антинатівських мітингів у Криму націленими на створення істеричної атмосфери перед початком сесії Верховної Ради з метою її зриву.

"У випадку блокування порту у Феодосії спостерігалися масові порушення громадського порядку, а це означає і законодавства України. На порушників були складені акти, і подальший розгляд їхньої відповідальності буде здійснюватися відповідно до чинного законодавства", - сказав Філіпчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...