Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У середу Давидович може оголосити чергових "народних щасливчиків"

Понеділок, 11 вересня 2006, 15:43

Центральна виборча комісія може вже в середу оголосити обраними наступних у списку політичних сил депутатів замість тих, котрі написали заяви про складання своїх депутатських повноважень.

Про це в понеділок заявив голова ЦВК Ярослав Давидович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, ми в середу проведемо засідання ЦВК, розглянемо деякі питання. Не виключено, що завтра (у вівторок) у парламенті будуть розглядати заяви певних депутатів, так що нам теж буде над чим працювати", - сказав він.

Як відомо, 11 депутатів увійшли до складу нового уряду. Більшість з них написали заяви про складання депутатських повноважень.

Давидович також повідомив, що ЦВК має намір до президентських виборів 2009 року значно удосконалити процедуру складання списків виборців.

Він нагадав, що на сьогоднішній день у першому читанні розглянуті законопроекти про реєстр фізичних осіб і реєстр виборців.

"Ми зараз запропонуємо цікаві доповнення до цього законопроекту. Можливо, це буде реєстр виборців, а можливо - ведення постійно оновлюваного списку виборців", - відзначив він.

Зокрема, за словами Давидовича, необхідно закріпити законодавчо або нормативно кордони виборчих округів і виборчих дільниць.

"Виборець не повинен бути прив'язаним до реєстрації за місцем проживання, повинні бути постійні виборчі дільниці і виборець повинен визначитися, де він хоче голосувати", - додав голова ЦВК.

Давидович також повідомив, що комісія працює ще над одною проблемою, що пов'язана для того, щоб виключити людський фактор із процедури підрахунку голосів.

За словами Давидовича, ЦВК має намір запропонувати автоматизувати процедуру голосування і підрахунку голосів за допомогою сканера або механічного пристрою.

"Ми повинні на найближчі вибори вийти з такою процедурою, а то один мільйон членів комісій рахує голоси, а потім їх звинувачують у необ'єктивності", - додав він.

***

Давидович також повідомив, що повторні вибори Черкаського міського голови відбудуться 5 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування