Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить опозицію не продаватися за ламані серебреники

Понеділок, 12 березня 2007, 17:50

Президент Віктор Ющенко закликає депутатів не поступатися своїми позиціями за гроші.

Про це він заявив на спільному засіданні фракцій БЮТ і "Нашої України" в понеділок у секретаріаті президента.

"Я хочу звернутися персонально до кожного депутата з блоку БЮТ і "Нашої України". Я знаю, що ця декларація, яка фігурує в цьому залі, може бути комусь немила, але я хотів просити вас: не йдіть тим шляхом, яким йшли депутати попереднього скликання", - зазначив Ющенко.

"Ніякі гроші не можуть замінити вашу позицію. Ніякий підкуп персональний не може замінити позицію, яку ви як чесні люди могли б тримати. Не забудьте ім’я своє", - наголосив він.

Президент також зазначив, що антикризова коаліція, яка заявила, що незабаром матиме 300 голосів, шукатиме їх саме серед БЮТ і "Нашої України", шукатиме "того, хто може продатись сьогодні за 33 ламані серебреники".

Він звернувся до депутатів з проханням не шукати приводів для таких кроків, "незалежно від теми імперативного мандату".

Ющенко також зазначив, що його не турбують заяви про 300 голосів у більшості, "бо 300 не буде в цьому парламенті - тих людей, що можуть зрадити Україну".

Водночас, він зазначив, що каже це для того, щоб "подати сигнал: іскушеніє велике".

Ющенко також наголосив, що опозиція є невід’ємною політичною силою при схваленні державних рішень.

"Для цього в неї повинен бути статус, відповідне місце, яке б забезпечувало участь опозиції у формулюванні порядку денного", - додав він.

Він висловив жаль, що "українська опозиція багато місяців була роз’єднана". "Я сподіваюсь, що це – не єдине засідання двох фракцій, де ви будете мати нагоду не дивитися один на одного як вороги, зробити уроки з того, що було", - наголосив Ющенко.

"Переконаний, що це можна зробити, якщо ми спільно бачимо одну мету. Річ, яка може об'єднати депутатів Нашої України, БЮТу – це система національних пріоритетів", - зазначив він.

Як відомо, у понеділок Ющенко провів зустріч у секретаріаті президента з опозиційними фракціями.

На спільному засіданні фракцій за участі президента опозиційні сили мали намір відпрацювати остаточний варіант дій щодо виконання правлячою коаліцією висунутих опозиційних вимог.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування