Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько перекладе тяжкі злочини на Цушка

П'ятниця, 6 липня 2007, 12:23

Генеральна прокуратура має намір передати у підслідність Міністерства внутрішніх справ кримінальні справи щодо вчинення тяжких злочинів.

Про це повідомив генпрокурор Олександр Медведько на прес-конференції в п’ятницю.

За його словами, згідно зі змінами до Кримінально-процесуального кодексу з 1 липня 2007 року "органи прокуратури не займаються порушенням, розслідуванням і направленням до суду кримінальних справ про умисні вбивства, зґвалтування й інші злочини проти особи – всього 15 складів злочинів".

Загалом, за словами Медведька, ГПУ передасть до МВС близько 8,5 тис. справ, "які залишилися не розслідуваними за всі роки розкриття".

Водночас, він додав, що Генпрокуратура планує довести до логічного завершення резонансні справи, які нею раніше розслідувалися.

"Справи, порушені до 1 липня, які знаходяться в нашому провадженні, і особи, по яких уже відомі (факти злочину), ми будемо закінчувати і скеровувати до суду", - зазначив генпрокурор.

Крім того, за словами Медведька, Генпрокуратура залишає за собою право у разі потреби забрати кримінальну справу з МВС назад у свою підслідність.

Зокрема, вище перераховане стосується таких резонансних справ, як вбивство Георгія Гонгадзе, а також загибелі лідера Народного Руху В’ячеслава Чорновола.

Коментуючи хід справи Гонгадзе, зокрема, проведення слідчого експерименту у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми за участю екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка, Медведько зазначив, що найближчим часом, імовірно, там же буде проведено ще кілька таких експериментів.

"Буде зроблено ще, можливо, не одне відтворення подій, з урахуванням результату цих відтворено, будуть призначені та проведені відповідні експертизи", - зазначив він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування