Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За рік спікерства Мороз примудрився стати головним подразником Ющенка

П'ятниця, 6 липня 2007, 16:53

Спікер V скликання Олександр Мороз став "головним конфліктогенним фактором роздратування для президента України".

Про це заявив політолог, директор Центра політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи річницю обрання Мороза спікером.

Він зазначив, що від Мороза очікували, що він може стати "одним із трьох провідних центрів нової конструкції влади – парламентсько-президентської системи, що він буде досить помірним політиком і державним керівником, який зможе стабілізувати цю конструкцію і зможе налагодити самостійні стосунки з президентом і прем'єром".

На думку експерта, від нього очікували також продовження конституційної реформи.

Водночас Фесенко зазначив, що всього цього не відбулося.

"Відбулося так, що саме з Морозом були пов'язані основні політичні конфлікти останнього року, починаючи з його переходу з помаранчевої до антикризової коаліції, а також роль Мороза під час політичної кризи – саме він став головним конфліктогенним фактором роздратування для президента", – підкреслив Фесенко, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

На його думку, роботу Верховної Ради можна було б визнати успішною, якби вона працювала і далі, і якби нова конструкція влади - парламентсько-президентська – виявилася стійкою й ефективною.

"На жаль, цього не відбулося, і тому, скоріше, оцінка критична і негативна, ніж позитивна", – відзначив Фесенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування