Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич обурився "лицемірством" Ющенка і хоче забрати в Балоги літак

П'ятниця, 10 серпня 2007, 13:38

Кандидат у депутати за списком Партії регіонів Нестор Шуфрич радить президентові Віктору Ющенку почати боротьбу з пільгами і витратами на забезпечення зі свого секретаріату, а не депутатів.

Про це йдеться в коментарі Шуфрича, розповсюдженому прес-службою Партії регіонів.

"Не може не обурювати те лицемірство, з яким Ющенко і далі продовжує обманювати українське суспільство. Усе це – ланки одного ланцюга. Спочатку він загрожує зіткненням людей на вулицях буквально зі зброєю в руках, провокує суспільство на те, щоб воно прийняло неконституційні, нав'язані йому вибори. Потім ми бачимо продовження спроб узурпувати владу і домогтися повноважень для абсолютної диктатури", - заявляє Шуфрич.

Кандидат у депутати обвинувачує президента в спекуляції навколо депутатської недоторканності і так званих депутатських пільг.

"Я б радив Ющенку спочатку подивитися на свою недоторканність і на свої пільги як глави держави. Ну, ще Бог з ним, самим – одного президента країна могла б витримати. Але зарплати і доплати, а також пільги, автопарк, літаки, що сьогодні обслуговують секретаріат президента, не можуть не викликати питання", - вважає Шуфрич.

За його словами, мова йде про грошове забезпечення співробітників секретаріату, їх забезпечення дачами, можливості використання чартерних рейсів, про їх зарплати, що у багатьох випадках далеко не менші, ніж депутатські.

"Усе це викликає не менше питань, ніж забезпечення співробітників Верховної Ради. Але якщо депутати мають хоч якесь відношення до народу України і при цьому самі згодні скорочувати ті привілеї, що, до речі, були нав'язані їм у 2005-2006 роках (тобто в той період, коли влада безроздільно належала "помаранчевим" силам), то чому такими благами користуються співробітники секретаріату президента?", - йдеться в заяві.

"Я вважаю, що перед тим, як учити інших, потрібно починати із себе. І ще раз рекомендую: Вікторе Андрійовичу, якщо ви хочете, щоб не було недоторканності, то не треба мучити й учити людей по телевізору – а просто дати команду тим депутатам, які ще вас слухають, піти в зал і проголосувати", - вважає Шуфрич.

Як відомо, у зверненні до народу в четвер президент ще раз підкреслив необхідність скасування депутатської недоторканності і депутатських пільг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування