Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа внесла "Українсько-Середземноморські Авіалініі" до "чорного списку"

Вівторок, 11 вересня 2007, 19:08

Європейська комісія додала авіакомпанію "Українсько-Середземноморські Авіалінії" до списку тих, яким через проблеми з безпекою заборонено літати до країн Євросоюзу.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії, відповідальний за питання транспорту Жак Барро, повідомляє УНІАН.

За інформацією Бі-Бі-Сі, рішення схвалене після того, як кілька країн ЄС надіслали свої скарги на стандарти безпеки компанії.

"Останні зміни ще раз демонструють, що "чорний список" є динамічним інструментом, який комісія використовує в міру необхідності", - відзначив Барро.

Як відомо, раніше українська державна авіадміністрація вже позбавляла "Українсько-Середземноморські Авіалінії" дозволу на польоти через технічні проблеми.

У діяльності компанії неодноразово виникали позаштатні ситуації. У 2006 році літак цієї компанії зробив аварійну посадку через відмову системи координації. У тому ж році - ще одна аварійна посадка через несправність шасі.

У 2007 році авіалайнер "Українсько-Середземноморських Авіаліній" піднявся у повітря з несправними дверима аварійного виходу. Крім того, 3 липня 2007 року в літаку, на борту якого летів міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, відмовив двигун.

Найсерйознішим інцидентом компанії стала катастрофа 2003 року, в якій загинули понад 60 іспанських миротворців та усі члени екіпажу.

Компанія "Українсько-Середземноморські авіалінії" створена в 1998 році. У 2005 році вона здійснила перевезення 450 тисяч пасажирів. 60% рейсів були чартерними, 40% - регулярними. Перевезення здійснюються літаками А-320, DC-9, ТУ-134 VIP, AN-24.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування