Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозицію до друга Ющенка розігнали з міліцією

Середа, 7 листопада 2007, 08:25

Поліція Грузії розігнала мітинг опозиції перед будинком парламенту, що проходив протягом п'яти днів з вимогами відставки президента Михаїла Саакашвілі і проведення дострокових парламентських виборів.

Як повідомляє грузинська телекомпанія "Руставі-2", розгін почався близько 8 ранку. У цей момент на місці проведення акції перебувала невелика кількість людей - учасники акції голодування й активісти, масштабний мітинг має відновитися до 14.00.

Як повідомляють очевидці, близько 08.00 на проспекті Руставелі перед парламентом з'явилися сміттєзбиральні машини, і, як з'ясувалося, за ними йшли близько 150 поліцейських, передає РИА "Новости".

У першу чергу вони відібрали у всіх журналістів камери. Телеканали повідомляють, що декілька операторів побиті. Єдина камера, яка знімала розгін – камера МВС.

"Руставі-2", у свою чергу, показала також кадри затримання одного з лідерів опозиції Гіоргія Хаіндрава. Поки ніхто не знає, де знаходяться учасники акції голодування, у числі яких було кілька лідерів політичних партій.

За словами начальника патрульної поліції Тбілісі Георгія Гегечкорі, у місті затримані троє учасників мітингу опозиції, що намагалися вчинити опір поліції. Він не назвав імен затриманих.

"Ми нікого не розганяли. Просто на підставі прохання стурбованих тбілісців відновили рух транспорту на проспекті Руставелі", - цитує Гегечкорі "Інтерфакс-Україна".

За його словами, після того, як санітарні служби завершать роботи з дезінфекції в центрі міста, "вони можуть продовжити свій мітинг, якщо хочуть, але в мирних формах, не заважаючи нормальному руху автотранспорту на проспекті".

Як повідомляє агентство "Новини-Грузія", представники партій, що входять в об'єднану опозицію Грузії, у середу вранці терміново збираються в офісі Республіканської партії для обговорення подальших дій.

Між тим, мер Тбілісі Гігі Угулава заявляє, що влада не дозволить нікому влаштовувати наметові містечка в центрі столиці і повторювати ситуацію, яка склалася в країні на початку 90-х років.

Грузинська опозиція у вівторок у рамках безстрокового мітингу протесту організувала пікети біля усіх входів і виходів з будинку парламенту Грузії, співробітники вищого законодавчого органу змушені проходити через так звані "коридори ганьби". Учасники акції скандували: "Ви не з народом!".

Опозиція висуває п'ять основних вимог: відставка президента Грузії Михайла Саакашвілі, проведення парламентських виборів у квітні 2008 року, зміна принципу проведення мажоритарних виборів і комплектації виборчих комісій, а також звільнення "політв'язнів".

За матеріалами РИА Новости, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування