Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить у Тимошенко гроші на житло

Середа, 26 березня 2008, 12:19

Президент Віктор Ющенко висловлюється за припинення практики надання безкоштовного житла державним службовцям.

Про це Ющенко сказав на всеукраїнському з'їзді будівельників у середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Президент підкреслив, що "ми повинні зробити все, щоб змінити державну політику" у наданні житла.

За його словами, з 2008 року необхідно "припинити практику роздачі державного житла", коли видаються квартири держслужбовцям і видача цих квартир оплачується через державний бюджет.

Ющенко підкреслив, що "таку порочну практику" треба припинити.

Президент також відзначив, що необхідно передбачити в змінах і доповненнях у державний бюджет 2008 року кошти для реалізації програми "Доступне житло".

Глава держави вважає, що бюджетом цього року має бути передбачено більше 2 млрд. грн. для реалізації програми "Доступне житло".

Він відзначив, що в закон про бюджет 2008 року потрібно внести зміни, які б передбачали безкоштовну процедуру відведення землі під споруджуване доступне житло.

"Я буду просити народних депутатів допомогти будівельникам і внести ці поправки (у держбюджет-2008)", - підкреслив президент.

Ющенко вважає реальним знизити процентні ставки на кредит для житла для населення.

За його словами, над цим треба подумати спільно Міністерству фінансів, Національному банкові України, комерційним банкам і іпотечним установам.

За його словами, якщо в Україні будуть більш ефективно керувати фінансами, то ставка 9-9,5%, яка в основному видається зараз на кредити, "буде дуже швидко мінімізована".

За словами Ющенка, 1 кв. м доступного житла має коштувати $560-$600.

Як повідомлялося, відповідно до програми "Доступне житло" передбачається, що держава надає одноразову грошову допомогу громадянинові (розмір може складати близько 30% вартості житла) для першого внеску, а дві третини всієї суми має оплачувати безпосередньо замовник (із власних і кредитних ресурсів).

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування