Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура завела ще одну справу на Сацюка?

Середа, 21 травня 2008, 17:02

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу щодо колишнього першого заступника глави Служби безпеки України в зв'язку зі зловживанням службовим становищем.

"Генеральна прокуратура України за повідомленням Служби безпеки України порушила кримінальну справу щодо колишнього першого заступника глави Служби безпеки України за ознаками ч.2 ст. 423 Кримінального кодексу України (зловживання військовим чиновником службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки)", - повідомляє в середу прес-служба Генпрокуратури.

За інформацією прес-служби, перевірка, проведена СБУ, встановила, що 2 липня 2004 року перший заступник глави СБУ видав розпорядження, яким, усупереч вимогам законодавства, зобов'язав начальників регіональних органів і фінансово-економічного управління СБУ відкрити поточні рахунки для заощадження коштів, вилучених у правопорушників, в одному з комерційних банків.

У зазначений банк було перераховано 43,7 млн.грн, що знаходилися в ньому протягом 5 місяців.

Генпрокуратура відзначає, що за умовами договорів ця фінансова установа нараховувала на залишок коштів тільки 1% річних, у той час як попередні договори з іншими банками передбачали нарахування від 2 до 5% річних.

"За оцінками фахівців контрольно-ревізійної інспекції апарата глави СБУ, у результаті такого погіршення умов розміщення коштів державі заподіяно збитків у вигляді недоодержання спеціальним фондом державного бюджету 128 тис.грн", - повідомляє прес-служба.

Проведення досудового слідства доручено військовій прокуратурі Центрального регіону України.

Крім того, Генпрокуратура акцентує увагу на тому, що розшук колишнього першого заступника глави СБУ підрозділами МВС, СБУ і НЦБ Інтерполу в Україні продовжується.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", мова йде про екс-заступника глави СБУ Володимира Сацюка.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування