Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко розповів про спілкування з Балогою і вручення дипломів послом Росії

Вівторок, 17 березня 2009, 12:42

Голова СБУ Валентин Наливайченко запевняє, що глава секретаріату президента Віктор Балога не чинить вплив у розслідуванні справ по "Нафтогазу України".

Про це він заявив під час звіту у Верховній Раді, відповідаючи на питання депутатів.

"Щодо Віктора Івановича Балоги, то можу вас запевнити: відносини на "Ви", жодного впливу. Якби вплив був, то, повірте, на цій трибуні ви чули б, мабуть, інше. Тому я не бачу можливості і підстав говорити про це", - заявив Наливайченко.

Коментуючи розслідування кримінальних справ, порушених СБУ щодо працівників "Нафтогазу України", та застосування силовиків СБУ у приміщенні НАК 4 березня, Наливайченко заявив:

"На наше переконання, наразі питання перебуває в цивільно-правовій площині. Ніяких підстав для застосування силового підрозділу немає".

"СБУ дбатиме про імідж нашої держави як надійного транзитера з Росії до країн-членів ЄС. Друге – це безпека нашої газотранспортної системи, від питання тероризму до питання техногенної катастрофи", - додав голова СБУ.

Відповідаючи на питання, чи допускає Наливайченко можливість участі російського дипломата у церемонії вручення дипломів СБУ, він відповів:

"Ті зарубіжні посли, що читають лекції в академії СБУ, мають право на вручення дипломів. Посол Росії прочитає лекцію – матиме право також взяти участь у церемонії".

Як відомо, у червні 2008 року Наливайченко запросив посла США в Україні Вільяма Тейлора на церемонію випуску офіцерів Національної академії СБУ.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування