Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО СКАЖЕ ВЛІТКУ, ЧИ ПІДЕ ВІН У ПРЕЗИДЕНТИ

Понеділок, 30 березня 2009, 10:28

Президент Віктор Ющенко обіцяє оголосити про те, чи висуватиме він свою кандидатуру на посаду президента України, улітку.

"Я скажу вам про це влітку", - сказав він у відповідь на запитання під час інтерв’ю газеті "Дело" та чеському виданню "Господарчі новини", яке дав, перебуваючи у Чехії.

На запитання про те, що Ющенко відчуває від того, що 4 роки тому до нього ставилися як до національного героя, а сьогодні його популярність різко впала, – за деякими даними, аж до 2%, – президент сказав:

"Не буду коментувати відсотки, але розумію, що політик, який говорить про сталінський терор і Голодомор, який кожного місяця відвідує Брюссель і просуває членство в НАТО, не буде збирати очки популярності".

"Якщо ж я подивлюся на ті чотири роки, протягом яких я обіймаю свою посаду, бачу, що Україна сильно змінилася", - зазначив Ющенко.

"Чотири роки тому ми мріяли про угоду з ЄС про партнерство, нині ми вже сформували угоду про асоційоване членство. Чотири роки тому ми мріяли про спільний енергетичний ринок, сьогодні говоримо про те, щоби за рік-два створити єдину енергетичну систему. Ми підготували вже дві третини угоди про зону вільної торгівлі", - сказав він.

Президент додав, що "два роки тому ми домовилися про новий візовий режим з країнами Шенгенської зони, а три місяці тому почали переговори про безвізовий режим взагалі".

"За чотири роки Україна стала значно ближчою Європі", - підсумував Ющенко.

"Політик мусить бути завжди на крок попереду, хоча не всі його одразу зрозуміють. Я щасливий, що живу у цю пору", - зізнався він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування