Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розповіла, що вона поклала в "антикризовий пакет" для пенсіонерів

Понеділок, 30 березня 2009, 16:32

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що "антикризовий” пакет законопроектів, який у вівторок буде винесено на розгляд парламенту, не передбачає збільшення пенсійного віку.

Про це вона сказала у понеділок під час зустрічі з послами країн Великої сімки, повідомляє прес-служба Кабміну.

"На базі цих законопроектів пенсійна система стає більш справедливою, вона дає можливість всім, хто сьогодні розраховує на пенсійне державне забезпечення, бути на рівних умовах”, - наголосила прем’єр.

Тимошенко зауважила, що законопроектами передбачено збільшення розміру пенсій жінкам через розрахунок коефіцієнту зарплати з наданням можливості вилучення зменшеного заробітку у період декретної відпустки.

За її словами, удосконалюється й порядок обчислення страхового пенсійного внеску.

Так, для господарюючих суб’єктів, які працюють на спрощеній системі оподаткування, надається самостійне право визначати розмір пенсії.

"Вони матимуть можливість страховим внеском впливати на розмір своєї пенсії: чим більше вони будуть платити страховий внесок, тим більше буде нарахована пенсія”, - сказала Тимошенко.

Також, за словами прем’єра, до антикризового пакету законодавства включено два законопроекти про збільшення акцизних зборів на тютюнові та алкогольні вироби, а також законопроект про внесення змін до Держбюджету щодо збалансування фінансового плану НАК "Нафтогаз України”.

"Ці законопроекти дають можливість під час кризи збалансувати бюджет Пенсійного фонду, збалансувати доходи і видатки Державного бюджету і внести в доходи і видатки НАК "Нафтогаз України певний фінансовий порядок. Все це у комплексі зробить фінансову систему країни міцнішою”, - наголосила Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування