Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає, що писати Конституцію - не його справа

Неділя, 2 серпня 2009, 15:42

Конституцію не повинні писати політики, оскільки вони пишуть для себе і під себе, вважає спікер Володимир Литвин.

"Я переконаний, що не можна придумувати для себе Конституцію, якийсь ідол, і під свою особисту погляд, під свою систему поглядів і під політичний момент", - сказав він журналістам у Севастополі після молебню та проповіді патріарха Кирила в Херсонесі.

"Це має бути такий документ, який би консолідував суспільство, забезпечував його розвиток. Отже, Конституцію не повинні писати політики. Як правило, вони пишуть для себе і під себе", - вважає спікер.

За його твердженням, "в нинішніх умовах потрібне, насамперед, ефективне і дбайливе управління".

"Отже, повинна бути відповідальна влада. Отже, влада повинна бути моральною, отже, влада повинна бути професійною і влада повинна бути працездатною, не в сенсі політичної риторики, а в сенсі практичних дій", - сказав він.

За словами спікера, "якщо судити по висловлюваннях представників української влади, вони всі в опозиції, вони займають таку позицію абстрактну, друг другу видають наряди, забуваючи про те, що це по суті справи робота влади".

"Ми завжди шукаємо ворогів, завжди намагаємося знайти ворога ззовні, але не оцінюємо себе, як правило", - сказав Литвин.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: