Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПР визнали, що 40 регіоналів не ходять у Раду

П'ятниця, 25 вересня 2009, 20:51

Регіонали не погоджуються голосувати руками за зміну способу голосування по законопроекту щодо підвищення соцстандартів.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу у Верховній Раді, зазначивши, що необхідної кількості голосів за ухвалення такого рішення точно не набереться.

"Литвин як ніхто інший, добре знає, що цих голосів в залі не буде", - сказав Єфремов.

До цього депутат додав, що "коли ухвалювалося рішення щодо зміни способу голосування (картками, 241 голос), то насправді 37 депутатів з тих, які проголосували, були фізично відсутні на цей момент в залі. Вони були у відрядженнях і ще десь".

"Тому навіть з цього погляду моральність ухваленого рішення тут, м`яко кажучи, під великим питанням", - зауважив депутат.

На запитання, скільки народних депутатів від Партії регіонів в середньому буває в сесійному залі, Єфремов відповів так: "Це залежить від того, яке навантаження йде на депутатів, і де хто перебуває".

"Якщо депутат паралельно працює, наприклад, в Парламентській асамблеї Ради Європи або в ОБСЄ, або знаходиться ще в якихось відрядженнях, то, як правило, із 170 осіб буває близько 130. Решта – у відрядженнях", - сказав він.

Водночас депутат уточнив, що "питання стосується не тільки нашої фракції". "У такій же ситуації практично всі фракції", - зазначив регіонал.

На думку Єфремова, саме тому, "коли ми на погоджувальній раді запропонували нашим колегам – давайте ми тоді внесемо зміни до Регламенту, суть яких в тому, що вводиться ручне голосування, і відключається система "Рада", "чомусь" жоден з керівників фракцій коаліції на це не пішов".

Регіонал також висунув претензію до решти парламентських політсил: "Під час засідань погоджувальної ради, під час наших дискусій і пошуків консенсусу, ми так жодного разу і не почули, щоб хтось з керівників фракцій коаліції сказав, що вони підтримають і виконають свою законодавчу функцію з підвищення соцстандартів".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: