Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко обіцяє вільну дорогу до Білорусі

Неділя, 8 листопада 2009, 18:25

На українсько-білоруському кордоні будуть розроблені нові інфраструктурні проекти, які полегшать перетин кордону.

Про це заявив міністр закордонних справ Петро Порошенко в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи результати візиту в Україну президента Білорусі Олександра Лукашенка.

За його словами, між Україною та Білоруссю було підписано "меморандум про координацію дій".

"Це перший такий документ у реалізації програми ЄС "Східне партнерство" і першим проектом буде інтегрований проект облаштування нашого кордону, кордону дружби", - сказав міністр.

"Там не буде наших і білоруських митних пунктів. Там не буде наших і білоруських прикордонників", - наголосив Порошенко.

"Там будуть розроблені якісні інфраструктурні проекти, які забезпечать вільне пересування людей через кордон і дуже швидке оформлення митних вантажів, передбачуючи зростання товарообігу між нашими країнами", - сказав він.

Крім того, міністр не виключив, що білоруський парламент до кінця листопада ратифікує угоду про українсько-білоруський кордон.

Також, за словами Порошенка, було підписано документ про консульську конвенцію. "Це означає, що громадянин України на території Білорусії матиме надійний дипломатичний захист", - пояснив міністр.

Крім того, він зазначив, що під час відвідин Івано-Франківська президентами України та Білорусі була передана гуманітарна допомога для боротьби з епідемією грипу. "Це були і необхідні ліки, і дезінфікуючи засоби, і маски", - сказав він.

Порошенко зазначив, що останній раз Лукашенко був в Україні у 1997 році. "Експерти називають цей візит історичним", - додав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування