Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піарник Януковича через Американський інститут назвав його переможцем

Середа, 27 січня 2010, 13:45
 

Американський інститут в Україні вважає найімовірнішою перемогу лідера Партії регіонів Віктора Януковича в другому турі виборів президента.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на заступника директора АІУ Джеймс Джордж Джатрас.

"Перемога Януковича... здається найімовірнішим результатом", - сказав він.

На його думку, для перемоги в другому турі кандидата в президенти, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко їй необхідно докласти максимум зусиль для мобілізації виборців, які проголосували за кандидатів, які не вийшли в другий тур, а також тих, які проігнорували вибори.

"По кожній із моделей соціальних досліджень ми бачимо, що Янукович має незначну перевагу. І це варіюється від маржі в 13% до дуже великої переваги", - підтвердив слова Джатраса партнер у компанії з вивчення громадської думки Public Opinion Strategies Джин Ульм.

На його думку, ключовим орієнтиром для переваг виборців у другому турі стане здатність кандидатів здійснити позитивні економічні перетворення в країні.

За даними Ульма, деякі соцдослідження показують імовірність значного зменшення явки виборців у другому турі виборів.

"Існують дані, які свідчать, що явка виборців у 2 турі повинна бути меншою (ніж у 1 турі). Деякі дослідження показують, що... кількість виборців, які голосуватимуть, може зменшитися на 25%", - сказав він.

Загалом, вважає Ульм, незначна перевага одного кандидата над другим за результатами 2 туру може призвести до погіршення загальнополітичної й економічної ситуації в країні, зокрема інвестиційного клімату в Україні.

Джеймс Джордж Джатрас в 2003 році, будучи співробітником провідної американської лобістської фірми Venable, Baetjer, Howard and Civiletti, разом зі своїм партнером Патріком О'Доннеллом уклав угоду на піар-супровід в США Віктора Януковича.

Раніше Американський інститут в Україні виступив за відмову української влади від курсу на вступ України до НАТО. На думку інституту, це створить напружені відносини з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування