У "Самообороні" є охочі злитися з "регіоналами"

П'ятниця, 12 лютого 2010, 09:01

У п'ятницю члени "Народної самооборони" проведуть у Верховній Раді закрите засідання, яке може стати вирішальним у питанні коаліції з Партією регіонів.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко неодноразово заявляв, що члени його групи не погодяться на коаліцію з прихильниками Віктора Януковича.

Однак, за інформацією газети, у групі є як мінімум три депутати, які виступають за таке об'єднання: Давид Жванія, Сергій Василенко й Олександр Омельченко.

Як відомо, депутати фракції "НУ-НС" у четвер провели у парламенті два окремих зібрання, на яких обговорили стратегію своєї поведінки.

На одному з них були помічені представники групи "Народна самооборона" Давид Жванія, Тарас Стецьків, Володимир Стретович, Кирило Куликов, Сергій Василенко і Микола Катеринчук.

Також у засіданні взяли участь депутати від партії "Єдиний центр", Народного руху, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк і лідер УРП "Собор" Анатолій Матвієнко, а також голова фракції "НУ-НС" Микола Мартиненко. Ініціював зустріч Матвієнко.

Катеринчук розповів: "Ми обговорили необхідність консолідації фракції в нових політичних реаліях після виборів президента. На засіданні не обговорювалося питання виходу фракції з чинної коаліції. Єдине, у чому я можу вас запевнити, - ніхто з присутніх на засіданні з коаліції не вийде".

Стецьків же заявив журналістам, що розглядалася можливість консолідації фракції і відновлення її повноцінної роботи. "Така спроба зараз буде здійснена, оскільки фактор Ющенка зник і є розуміння того, що фракція може бути суб'єктом політичних процесів", - сказав він.

Утім, пише газета, на засіданні все ж обговорювалися питання створення коаліції з Партією регіонів і збереження чинної коаліції за умови, що прем'єром стане представник "НУ-НС".

Таких кандидатур у присутніх було дві - Яценюк і чинний президент Ющенко. Останню кандидатуру запропонувала депутат Оксана Білозір, чим викликала сміх у своїх колег.

Жодного конкретного рішення депутати так і не ухвалили.

Тим часом, групи "За Україну!" і УНП провели окреме зібрання у ВР.

Як повідомив один із членів групи "За Україну!", на цьому засіданні обговорювалися "питання спільних голосувань у парламенті і спільної участі в можливих дострокових парламентських виборах".

"На початку наступного тижня ми проведемо засідання в розширеному форматі - за участю групи "Народна самооборона", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування