Уже чотири "нунсівці" кажуть, що не давали голосів за скандальний закон

Четвер, 4 лютого 2010, 15:59

Депутати від "НУ-НС" Микола Круць та Олександр Клименко заявляють, що 3 лютого не голосували за внесення змін до закону про вибори президента.

Про це повідомили "ЛІГАБізнесІнформ" у прес-службі "НУ-НС".

Обидва депутати заявляють, що в момент голосування були відсутні у сесійній залі й фізично не могли проголосувати за зміни до закону про вибори президента.

Крім того, депутат "НУ-НС" Владислав Каськів повідомив "Українській правді", що на момент голосування по даному законопроекту також був відсутній у залі засідань.

Він наголосив, що не виправдовується, а у залі не був, бо вважає, що на даний час засідання парламенту не мають сенсу.   

Каськів також зазначив, що в жодному випадку не буде голосувати за відставку Юлії Тимошенко з посади прем'єра і "міняти коаліцію".  

Раніше депутат фракції "НУ-НС" Ірина Геращенко заявила, що не голосувала за зміни до закону про вибори президента, запропоновані "регіоналами", і на момент голосування була відсутня у залі.

Водночас, у опублікованому на сайті Верховної Ради поіменному списку депутатів, які підтримали даний закон, серед інших, числяться прізвища Круць, Клименко, Каськів і Геращеко.

3 лютого на позачерговому засіданні Верховна Рада ухвалила у другому читанні й у цілому запропонований регіоналами законопроект про внесення змін до закону "Про вибори президента" (щодо організації роботи виборчих комісій).

Відповідно до документа, скасовується норма про те, що засідання виборчої комісії є повноважним, якщо в ньому бере участь не менше двох третин від складу комісії, тобто ліквідовано поняття кворуму в діяльності виборчих комісій.

Прем'єр-міністр, кандидат у президенти Юлія Тимошенко закликала президента Віктора Ющенка застосувати право вето на зміни до закону про вибори президента.

Однак Ющенко вже підписав даний закон.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування