Янукович не обіцяв відібрати звання у Бандери

Вівторок, 2 березня 2010, 20:38

Президент Віктор Янукович під час зустрічей з керівництвом Євросоюзу не обіцяв скасовувати указ про присвоєння звання Героя України Степану Бандері.

Про це заявив глава делегації Європарламенту з питань співпраці з Україною Павел Коваль, який був присутній на зустрічі Януковича з главою Європарламенту Єжи Бузеком.

Євродепутат зазначив, що Бузек не порушував під час розмови з українським президентом питання щодо Бандери, а Янукович відповідно не давав жодних обіцянок.

"Не знаю жодних декларацій, які б звучали на зустрічах у ЄС, які хоча б якимось чином, щось випереджували", - сказав він.

Коваль наголосив, що вважає ситуацію навколо нагородження Бандери найвищою українською державною відзнакою виключно внутрішньою справою українців.

Євродепутат висловив думку, що Янукович вирішив прокоментувати це питання на прес-конференції після зустрічі з Бузеком, оскільки воно було включене в ухвалену минулого тижня резолюцію Європарламенту та викликало негативну реакцію в Україні.

"Це гаряча тема в Україні", - зауважив він.

Коваль водночас зазначив, що Янукович в першу чергу висловлював вдячність за прийняту резолюцію, котра, серед іншого, підтверджує право України подати заявку на вступ до Євросоюзу."Як на мене, це найважливіша її частина", - сказав євродепутат.

Як відомо, напередодні в Брюсселі Янукович висловив сподівання, що судові органи дадуть відповідь щодо законності присвоєння Бандері звання "Герой України".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News