Генпрокуратура не довела 3 млн гривень збитків від дій Єжеля

Вівторок, 23 березня 2010, 13:41

Кримінальна справа проти нинішнього міністра оборони, а тоді головнокомандуючого Військово-морськими силами Збройних сил України Михайла Єжеля була закрита в 2004 році.

Про це йдеться у відповіді начальника головного управління військових прокуратур Юрія Війтєва на інформаційний запит "Української правди".

"Єжелю М.Б. у ході досудового слідства обвинувачення не пред'являлось", - наголошується  документі

"27.10. 2004 військовою прокуратурою Військово-Морських сил зазначену кримінальну справу закрито за відсутністю у діях службових осіб ВМС збройних сил складу злочину", - зазначається у документі.

Також у відповіді наголошується, що законність постанови про закриття кримінальної справи перевірено головним управлінням військових прокуратур ГПУ.

"Підстав для її скасування немає", - зазначається в документі.

 

Як відомо, у 2003 році за фактом реалізації військового майна ВМС України було порушено низку кримінальних справ.

В травні 2003 року тодішній заступник генерального прокурора Олександр Атаманюк повідомив, що ГПУ порушила кримінальну справу щодо Єжеля за статтями про перевищення військовою службовою особою службових повноважень, а також халатне ставлення до військової служби.

Єжель обвинувачувався в реалізації за заниженою ціною кіпрській фірмі двох морських танкерів "Макіївка" і "Керч", що за його наказом були виведені зі складу Збройних сил без відповідного розпорядження Кабінету Міністрів.

Остаточна ціна суден була зменшена майже на 1 млн. грн.

Також за заниженою ціною за наказом адмірала, було продано рефрижераторне транспортне судно "Ялта", що також було виведено зі складу ВМС.

Восени 1998 року також за наказом Єжеля були укладені і виконані договори фрахтування сухогрузу "Горлівка" для перевезення мандаринів з порту Батумі (Грузія) в українські порти. Заправлення суден, що перевозили даний товар, було здійснене з недоторканних запасів ВМС України.

Атаманюк також повідомляв, що, за попередніми даними, загальна сума збитків, заподіяних державі внаслідок дій Єжеля, складає близько 3 млн. грн.

Перед цим наприкінці квітня тодішній президент Леонід Кучма за результатами відвідування військових об'єктів у Криму звільнив Єжеля з посади головкома ВМСУ, розкритикувавши ситуацію, що склалася у військових частинах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...