Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров зізнався, що не може повернути гроші

Вівторок, 20 квітня 2010, 15:32
 

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що уряд не може повернути бізнесові ПДВ живими грішми.

Про це він заявив у своєму виступі перед підписанням меморандуму з Українським союзом промисловців і підприємців, повідомляє Лігабізнесінформ .

"Більше 30 млрд.грн. зараз борги по ПДВ. 30 млрд. - ви не помилились і я не обмовився. Ми можемо віддати живими грішми зараз при таких доходах у бюджет, при такій ситуації чи ні? Давайте відверто скажемо, дуже б хотіли, але реально не можемо", заявив прем'єр.

"Тому єдиний вихід - це замістити наші зобов'язання зараз нашими цінними паперами. Ми зараз над цим працюємо", - сказав Азаров.

За словами глави уряду, заміщення боргів по ПДВ облігаціями для бізнесу буде добровільним.

"Ми нікого не будемо примушувати, це буде абсолютно добровільна справа: хочеш - одержуй, але якщо немає такого бажання - виходить, чекай, поки відшкодуємо живими грішми. Не відмовимо, будемо відшкодовувати живими грішми, нікуди не дінемося, закон є і ми його будемо виконувати", - запевнив прем'єр.

"Тому якщо ти хочеш швидко одержати і швидко розрахуватися, будь ласка, я думаю, що ми вже в травні почнемо як тільки закон проведемо, будемо розраховуватися по заборгованості шляхом випуску цінних паперів", - відзначив Азаров.

При цьому він підкреслив, що варто розібратися з законністю всіх заявлених до відшкодування сум.

"Експорт упав більш ніж у два рази, експортна ціна основних наших товарів теж упала навіть більш ніж у два рази, здавалося б, більш ніж у 4 рази має зменшитися обсяг відшкодування ПДВ, а в нас якщо раніше було близько 20 млрд. на рік, зараз стало 38. Хто мені може пояснити, чому так? Виходить, зовсім очевидно, що діють повітряні схеми накачування ПДВ" - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування