Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ придумав, як боротися з російським флотом

Понеділок, 26 квітня 2010, 19:07
Фракція БЮТ використовуватиме всі законні методи, щоб не допустити ратифікації угоди стосовно Чорноморського флоту Росії.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) після понад двогодинного засідання фракції блоку, повідомляє УНІАН.

Він нагадав, що парламентські комітети з питань закордонних справ та з євроінтеграції на своїх засіданнях визнали угоду стосовно ЧФ РФ неконституційною. За словами Томенка, комітети рекомендували парламенту не ратифікувати цей документ.

Віце-спікер повідомив, що члени фракції БЮТ на своєму засіданні обговорювали питання, яким чином у вівторок не допустити порушення територіальної цілісності України.

"Фракція БЮТ ухвалила рішення, що якщо всупереч рішенням комітетів та Конституції буде спроба поставити на голосування цю ратифікацію, то БЮТ використовуватиме всі законні методи, аби не допустити цього", - сказав Томенко.

У свою чергу, фракція НУНС заявила, що зробить все для недопущення ратифікації "харківських угод".

"На своєму засіданні 26 квітня фракція підтверджуючи свою опозиційність до влади, одноголосно засудила "харківські угоди" з продовження перебування в Україні Чорноморського флоту Росії після 2017", - повідомила її прес-служба.

"Ми вважаємо ці угоди зрадницькими щодо України, її національних інтересів. Наша фракція зробить все для того, аби не допустити їх ратифікації Верховною Радою", - йдеться у рішенні фракції.

"Закликаємо всіх небайдужих громадян, всі політичні сили виступити спільно проти загрози зазіхань на суверенітет України, проти зухвалого порушення Конституції, які демонструє нова влада", - зазначається у документі.

Як відомо, 21 квітня в Харкові президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду, якою передбачене базування російського флоту в Севастополі до 2042 року.

В обмін на цю угоду Україна добилася зниження ціни на російський газ на 30%, але не більше ніж на 100 дол. за тисячу кубометрів.

Планується, що 27 квітня відбудеться одночасна ратифікація цієї угоди як Верховною Радою України, так і Державною думою Росії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: