Азаров дозволить Клюєву літати чартером за кошти бюджету

Середа, 23 червня 2010, 16:51
 

Прем'єр Микола Азаров заявляє, що дозволить першому віце-прем'єру користуватися чартерним літаком за кошти бюджету.

Так він прокоментував публикацію про поїздку першого віце-прем'єра Андрія Клюєва в Запорожжя чартерним рейсом авіакомпанії "Україна".

"Я не знаю, звідки вам відомо, що цими літаками можуть користуватися тільки президент, прем'єр, глава ВР", - сказав Азаров, коментуючи норму про те, що тільки трьох високопосадовців вона може перевозити коштом бюджету.

"Ваша ж власна публікація, у якій говорилося про цей нібито незаконний політ Клюєва, говорить про те, що документ цей із грифом "таємно". Ви мені скажіть спочатку, як вам потрапив у руки цей документ? Я його не секретив, я про його існування взагалі не знав", - підкреслив прем'єр.

"Швидше за все, він був виданий минулим урядом. Коли ми працювали з Віктором Федоровичем (Януковичем) в уряді, я не пам'ятаю, щоб він приймався. Чому не пам'ятаю? Тому що літак - це ж не розкіш, перепрошую за банальну фразу - а засіб пересування", - заявив Азаров.

Він підкреслив, що "час першого віце-прем'єра набагато дорожчий вартості літака".

"І рішення, що приймає перший віце-прем'єр, для країни коштує дорожче, тому я не пам'ятаю про таке рішення. Але член уряду може користуватися літаком цієї державної авіакомпанії тоді, коли необхідно терміново вилетіти - аварія там сталася або якийсь захід, на який необхідно вилетіти", - заявив Азаров.

"Я зараз підніму цю постанову, я її перегляну - напишіть, що Азаров прихильник пільг - і обов'язково включу першого віце-прем'єра", - підкреслив він.

На питання журналіста, чи не буде краще чиновникам літати рейсовими літаками, Азаров сказав:

"Я ще раз повторюю, коли станете членом уряду, будете міркувати, що краще з огляду члена уряду".

"А от як на мене краще, щоб перший віце-прем'єр у необхідних випадках оперативно літав туди, куди треба. А не рейсовим літаком, який у цей день може не летіти", - підкреслив Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...