Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку міліціонери побили журналіста

Вівторок, 21 вересня 2010, 11:37
У Донецьку міліціонери жорстоко побили журналіста, редактора сайту "Протест", позаштатного співробітника "Радіо Свобода" Артема Фурманюка.

За словами Фурманюка, інцидент стався вночі 18 вересня на прибудинковій території, за декілька метрів від під`їзду, в якому живе журналіст, повідомляє УНІАН.

У ту ніч він з братом і двома друзями спілкувалися, сидячи на лавці, але до них підійшли декілька незнайомців, з якими "спочатку зав`язалася словесна перестрілка, а потім почалася колотнеча".

"Вони намагалися погрожувати, і говорили про якихось знайомих міліціонерів, які приїдуть і покажуть нам. І все в такому дусі", - повідомив Фурманюк.

Він зазначив, що "колотнеча тривала буквально декілька хвилин, і раптом дуже оперативно, несподівано оперативно з`явилися співробітники міліції - спочатку машина державної служби охорони, з неї вишли і підішли двоє людей, і буквально відразу прийшли чергові з райвідділу міліції".

Журналіст стверджує, що правоохоронці не стали ні в чому розбиратися, не представилися, а відразу стали силою заламувати руки і надягати наручники.

"Товаришеві, який не погоджувався надіти наручники, бризнули в очі з газового балончика. Я сказав, чим я займаюся, і попередив, що це просто так з рук їм не зійде, але зрозумів, що мої слова викликали абсолютно зворотний ефект", - сказав Фурманюк.

"Мене тут же скрутили, кинули лицем до землі, защипнули наручники на руки, відведені за спину, і почали бити ногами і палицями", - розповів він, зазначивши, що так само вчинили і з його братом і друзями.

При цьому журналіст додав, що його братові "приставляли до скроні пістолет і говорили, що можуть взагалі його "зараз прибити".

"Міліціонер з такою силою тиснув, що на скроні у брата залишилася гематома круглої форми від дула пістолета. Били нас дуже сильно - лікарі потім зафіксували переломи ребер, синці, гематоми тощо", - повідомив Фурманюк.

За його словами, потім їх всіх "закинули у машину "Жигулі", причому того нашого товариша, якому бризкали в очі з балончика спецзасобом, його взагалі поклали у багажник машини і таким чином доставляли до райвідділу".

"Нас доставили до Калінінського райвідділу міліції, і там мене ще раз побили. Думаю, що це було з їх боку черговим демонстративним проявом сили", - додав Фурманюк.

Він повідомив, що у нього тоді були при собі службові документи, що засвідчують, що він журналіст, але правоохоронців це не цікавило. За словами журналіста, у райвідділі міліції їх у наручниках протримали близько трьох годин, потім узяли пояснення і відпустили.

Фурманюк повідомив, що про все, що трапилося, всі четверо написали заяви до облпрокуратури на ім`я прокурора області Володимира Гальцова, і зареєстрували їх 20 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування