Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіст навела докази цензури з боку оточення Азарова

Вівторок, 21 вересня 2010, 17:27

Журналіст часопису "Корреспондент" Ірина Соломко надала докази спроб запровадження цензури з боку прес-секретаря прем'єра Азарова Віталія Лук'яненка.

Соломко продемонструвала смс, який отримала від речника прем'єра, де той умовою інтерв'ю Азарова називає авторизацію не лише тексту розмови, але і заголовку та навіть підписів під фотографіями.

 

Полеміка виникла після того, як оглядач журналу "Корреспондент" Ірина Соломко повідомила, що прес-секретар прем'єра Лук'яненко вимагав від неї перед інтерв'ю з Азаровим повністю узгодити, яким у результаті буде матеріал.

"Оточення Азарова висувало до нас вимоги щодо погодження - і тексту, і фотографій, і заголовків, усього того, що має вийти. Зрозуміло, що в нас таких умов бути не може, бо ми дотримуємось європейських журналістських стандартів", - сказала журналістка.

Після цього Лук'яненко заявив, що не висував журналістам таких вимог перед інтерв'ю з Миколою Азаровим.

"Я нікому ніколи не погрожував і не ставив ніяких умов, крім дотримання європейських журналістських стандартів і чинного законодавства. Цю вимогу я висуваю і до себе", - заявив прес-секретар Азарова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування