Колесніков: гіпермаркет і бабусі на базарі повинні платити однакові податки

Понеділок, 11 жовтня 2010, 17:27
Уряд не передбачає податкових преференцій малому бізнесу.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесніков в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Ми не передбачаємо податкових преференцій малому бізнесу. Тому що, якщо в одному полі існують два різних за оподаткуванням суб'єкти, один з них буде банкрутом", - сказав він.

"Нещодавно Михайло Бродський проводив нараду з власниками супермаркетів. Вони кажуть: ми платимо податок на прибуток, прибутковий податок, в пенсійний фонд, а навколо нас 100 кіосків, які нічого не платять. Як ми можемо конкурувати?", - зазначив Колесніков.

"Усі суб'єкти підприємницької діяльності, починаючи з Auchan і закінчуючи бабусею на базарі, повинні платити однакові податки. Інакше це несумлінна конкуренція", - вважає віце-прем'єр.

Він зазначив, що "не проти того, щоб малий бізнес працював без податків, але тоді всі повинні працювати без податків". "Продаж печива в супермаркеті і на базарі не відрізняється", - додав Колесніков.

"Я не бачу утиску малого бізнесу в новому Податковому кодексі. Так, з 500 тисяч до 300 тисяч гривень знижено планку для платників єдиного податку. Але це - 1000 гривень на день. Спробуйте наторгуйте таку суму з одним вихідним на тиждень", - сказав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування