Янукович бачить, як діаспора створює "дисгармонію духовного життя"

Понеділок, 20 грудня 2010, 20:17

Президент Віктор Янукович переконаний, що діаспора надзвичайно активно впливає на внутрішнє і зовнішнє життя України.

Про це йдеться в привітанні президента з нагоди 50-річчя від дня створення Товариства зв’язків українців за межами України "Україна-Світ".

У вітальному слові Янукович підкреслив, що українці діаспори були активною силою у створенні незалежної української держави і сприяли визнанню Незалежності у 1991 році США, Канадою, Польщею, Аргентиною та іншими країнами.

"Янукович вважає, що найболючішою проблемою зараз є так звана четверта хвиля еміграції, коли мільйони людей виїжджають за межі країни і утворюють велику дисгармонію нашого духовного життя", - повідомляє прес-служба президента.

"Я хотів би, щоб усі державні чиновники глибоко усвідомлювали ціну тієї частини народу - а її від третини до половини, яка надзвичайно активно впливає і на наше внутрішнє, і на зовнішнє життя", - підкреслив президент.

У своєму вітальному слові Янукович зазначив, що "середовище української діаспори непросте".

Але при всіх складнощах настроїв і процесів у ній, наголосив Янукович, він залишається прихильником того, щоб усі течії діаспори "спрямувати в наші нові державні турбіни - для людей, для їхніх зростаючих пекучих потреб".

Як відомо, у вересні українська діаспора відмовилася прийти на ініційовану нею зустріч з Януковичем у Нью-Йорку.

Об'єднана українська громада в США заявила, що зустрінеться з президентом тоді, коли відчує його "щире піклування українським народом".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування