Діаспора пояснила Януковичу, в якому випадку зустрінеться з ним

Четвер, 23 вересня 2010, 10:46


Об'єднана українська громада в США зустрінеться з президентом Віктором Януковичем тоді, коли відчує його "щире піклування українським народом".

Про це йдеться у листі Українського конгресового комітету Америки до президента України за підписом президента комітету Тамари Олексій та секретаря Марійки Дупляк, переданому "Українській правді".

У ньому висловлюється вдячність Януковичу за спрямування листа до комітету, але, водночас, глибоке "розчарування і здивування" від його прочитання.

"Ви запропонували розв'язати такі болючі проблеми, як сьогоднішнє невизнання Вашою адміністрацією Голодомору геноцидом нашого народу. Хоч ми вітаємо відновлення підрозділу про Голодомор на веб-сайті президента, але приголомшені тим, що всі згадки про геноцид нашого народу були відредаговані", - йдеться у листі.

Також Комітет висловлює стурбованість "безправною поведінкою СБУ щодо Музею меморіалу "Тюрма на Лонцького" і його керівника та переданням цих питань теперішньому керівнику Інституту національної пам'яті".

"Ви призначили Валерія Солдатенка керівником цього надважливого інституту, знаючи його сумнозвісне минуле та його сьогоднішні упередження проти власне цих білих плям у нашій історії - трагічний Голодомор та славну визвольну боротьбу ОУН-УПА", - наголошують українці Америки.

Український конгресовий комітет Америки також обурений, що Янукович не відреагував на їхню вимогу звільнити "українофобного міністра освіти Дмитра Табачника".

"Десятиліттями антиукраїнська радянська пропаганда спотворювала історію України. Сьогодні міністр Табачник продовжує таку антиукраїнську політику і поширює атаки проти не тільки самої держави, але у наслідок його деструктивних дій підриває Ваше президентство!", - заявляє Комітет.

"Ми вірили, що президент, щонайменше звільнить цього українофоба, але, на жаль, так не сталось. Хіба для президента такі підривні дії є припустимі?", - додає він.

Представники комітету запевняють Януковича: "Ми і далі працюємо "за процвітання і добробут нашої землі, за те, щоб світ поважав Україну" - і тому ми не можемо підтримувати Вашу політику, яку вважаємо не на користь нашого народу".

Вони сподіваються, що Янукович зрозуміє "помилковість" своїх нинішніх позицій і змінить політичний курс "в сторону конструктивних дій в гуманітарній та економічній площинах".

"Росія - це сусід України, з яким у нас довга історія поневолення і переслідування. З Росією треба жити в згоді, не забуваючи цієї історії. З такими як Валерій Солдатенко, Дмитро Табачник, Ви до такого зрозуміння не можете дійти", - заявляє Комітет.

На запрошення зустрітися з Януковичем він заявляє: "Наша об'єднана Українська Громада в США - Українська Американська Координаційна Рада, Український Народний Союз, Cоюз Українок Америки, Союз Українських Католиків Америки "Провидіння", та Нова Українська Хвиля - радо з Вами зустрічатимемося для корисного діалогу тоді, коли ми відчуємо від Вас щире піклування українським народом та його проблемами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News