Міліція "заспокоїла", що Матіос поки не посадять

Середа, 12 січня 2011, 16:35

Київська міліція заявляє, що не чинить тиску на письменницю Марію Матіос і не має на меті її затримувати.

Про це йдеться у повідомленні ВЗГ ГУМВС України в Києві у відповідь на відкритий лист Матіос до генпрокурора з проханням припинити тиск на неї з боку правоохоронців.

"Столична міліція діє у рамках своїх повноважень, виконуючи доручення Генеральної прокуратури", - заявляють у міліції.

За даними міліції, по закінченні перевірки всі зібрані матеріали будуть надані Генпрокуратурі "для прийняття рішення згідно з чинним законодавством за депутатським запитом народного депутата України".

У міліції нагадали, що наприкінці листопада 2010 року голова ради організацій ветеранів депутат від Компартії Петро Цибенко звернувся до ГПУ з депутатським запитом щодо "правової оцінки висловлюванням, які допускає авторка у тексті своєї книги "Вирвані сторінки з автобіографії" у бік меморіальних пам’ятників радянським воїнам".

"Генеральна прокуратура надала доручення відповідним територіальним підрозділам МВС провести перевірку викладених у запиті фактів, а зібрані матеріали направити до Генеральної прокуратури", - сказано у повідомленні.

Одне з таких доручень отримало Печерське райуправління столичної міліції.

"Виконуючи вимоги головного контрольно-надзорного органу держави один з працівників Печерського РУВС відвідав будинок, адресу якого авторка називала у тексті книги та спілкувався з мешканцями", - заявили у міліції.

Як відомо, Матіос стверджує, що 17 грудня працівники Шевченківського райвідділу внутрішніх справ Львова за дорученням ГПУ розшукували її у видавництві "Піраміда", щоб вилучити з продажу примірники книги Матіос "Вирвані сторінки з автобіографії".

На думку письменниці, такі дії працівників правоохоронних органів мають всі ознаки шантажу та безпідставного психологічного тиску.

Як відомо, раніше ветерани Великої Вітчизняної війни вимагали вилучити з продажу книгу Матіос "Вирвані сторінки з автобіографії" через "порівняння письменницею пам'ятника перемоги у столиці із фалосом".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування