Україна створить у Москві ще одну українську бібліотеку?

Четвер, 27 січня 2011, 07:25

Україна ініціює створення в Москві повноцінної Бібліотеки української літератури при Національному культурному центрі посольства України в РФ на Арбаті.

Про це сказав міністр освіти, науки, молоді й спорту України Дмитро Табачник у середу за результатами засідання української частини підкомітету з питань гуманітарної співпраці україно-російської міждержкомісії, повідомляє РІА "Новости".

"Із цією ініціативою ми будемо звертатися до президента України Віктора Януковича. Відповідні документи підготовлені Міністерством закордонних справ і Міністерством освіти, науки, молоді й спорту", - сказав Табачник.

Він зазначив, що бібліотека української літератури в Москві, у якій проводилися обшуки, зараз працює у звичайному режимі.

Табачник сказав, що не бачить протиріч у одночасній роботі української бібліотеки, яка фінансується урядом Москви, і майбутньої бібліотеки при українському посольстві.

Як відомо, Управління культури Центрального адміністративного округу Москви наприкінці грудня частково призупинило роботу Бібліотеки української літератури. МВС Росії вилучило звідти більше 50 книг для проведення експертизи на наявність матеріалів націоналістичного характеру.

МЗС РФ запевнив українського посла в Москві, що про закриття бібліотеки не йдеться.

МЗС України у січні вирішив створити новий бібліотечний центр української літератури шляхом поповнення фондів наявної інформаційно-довідкової бібліотеки при Культурному центрі України в Москві.

Відповідно до постанови уряду Москви, Бібліотека української літератури в Москві є самостійною державною установою культури.

Також функціонує інформаційно-довідкова бібліотека при Національному культурному центрі в Москві, однак її основний фонд за обсягом (7 тисяч одиниць) поступається не лише фондам районних, але й деяких сільських бібліотек України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News