Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров: Я міг би обвинуватити журналістів у цензурі щодо прем'єра

Вівторок, 15 лютого 2011, 11:08

Прем'єр Микола Азаров вважає, що Міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг втрутився у внутрішні справи України.

Це виходить із його відповіді на питання словацької газети "SME", про те, що Шварценберг побоюється, що справа екс-міністра економіки Богдана Данилишина є політичною.

"Я раджу всім іноземним дипломатам діяти згідно з дипломатичним статусом. Він, насамперед, вимагає невтручання у внутрішні справи. У пана Шварценберга є якісь реальні докази? Якщо так, він мав би їх представити", - сказав Азаров в інтерв'ю, переклад якого наводить Иносми.

Він також погодився із припущенням, що Данилишин одержав політичний притулок у Чехії, тому що ця країна не вірить українським судам.

"Напевно, це означає, що Прага не довіряє нашим судам. Мене дивує однобічне рішення, що його переслідують з політичних причин", - сказав він.

"Їм варто було б вислухати й іншу сторону. Особисто я вважаю, що Данилишин ніколи не був чиновником, він був ученим", - підкреслив Азаров.

"Це була абсолютно не підготовлена людина, яка абияк підписувала документи. Можливо, він не розумів, що робить. Але раз він скасував тендери на держзакупівлі й дозволив купувати в одного виробника, ясно, що він порушував закон. Дай боже, щоб він робив це без власної вигоди, або не розумів, що робить", - зазначив прем'єр.

Відповідаючи на запитання про зниження рейтингу України з категорії "вільна" у категорію "частково вільна" у результаті дослідження Freedom House, він сказав:

"Хтось відніс нашу країну до якоїсь категорії. Я звик працювати з фактами. У нашої опозиції немає можливості висловлювати свою думку в ЗМІ? Лідер опозиції з'являється на телебаченні набагато частіше голови уряду".

"Це легко перевірити - ми становимо рейтинги. Тимошенко з'являється на екрані приблизно в п'ять разів частіше, ніж я. Це факт. Я міг би обвинуватити наших журналістів у тому, що в них цензура щодо прем'єра", - додав він.

 Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування