Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович дав Кравчуку карт-бланш

Понеділок, 21 лютого 2011, 18:05

Президент Віктор Янукович підтримує ідею створення Конституційної асамблеї для підготовки змін до Конституції.

Відповідний указ в понеділок підписав президент Віктор Янукович.

В указі зазначається, що ініціатива про створення асамблеї виходить від екс-президента Леоніда Кравчука.

Також указом визначається науково-експертна група, яка була сформована Кравчуком для напрацювання пропозицій щодо механізму створення і діяльності Конституційної Асамблеї, визначення засад, алгоритму та етапів її роботи, а також для аналізу концепцій реформування Конституції.

ДО складу групи крім самого Кравчука увійшли суддя Верховного Суду у відставці Василь Маляренко, ректор Університету ім. Шевченка Леонід Губерський, проректор Юракадемії імені Ярослава Мудрого Юрій Барабаш та інші.

Інституту держави і права імені В.М.Корецького НАНУ запропоновано надавати Науково-експертній групі з підготовки Конституційної Асамблеї сприяння у діяльності, в тому числі з аналітичне супроводження та інше.

Уряду доручено забезпечувати "за зверненням президента України у 1991 – 1994 роках Кравчука вирішення питань щодо створення належних умов для діяльності Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї, висвітлення її роботи".

Губерський та Маляренко входили до Національної конституційної ради, яку створював екс-президент Віктор Ющенко також для реформування Конституції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування