Балога: "Нашу Україну" врятує тільки Ющенко

П'ятниця, 18 березня 2011, 14:09

"Наша Україна" без збереження в ній лідерських позицій Віктора Ющенка перетвориться на гурток за інтересами окремих маловпливових політичних фігур.

Так прокоментував повідомлення про внутрішньопартійні конфлікти в партії лідер "Єдиного Центру", глава МНС Віктор Балога.

"Треба чітко розуміти: не "Наша Україна" потрібна Ющенку, а навпаки - Ющенко потрібен партії", - зазначив він.

"Адже Віктор Андрійович, провівши півтора десятка років на провідних політичних ролях, з яких п’ять – керуючи країною, цілком може далі розвивати кар’єру політика автономно чи в якійсь іншій конфігурації", - вважає Балога.

За його словами, "цього не скажеш про тих, хто сьогодні явно переоцінює своє місце в "Нашій Україні".

Балога зазначив, що добре знає логіку процесів у "Нашій Україні", оскільки раніше очолював партію.

"Однак як тільки відчув, що подальше перебування на посаді голови "Нашої України" буде створювати незручності і викликати особистий дискомфорт у Ющенка, пішов із партії", - йдеться у повідомленні прес-служби "Єдиного центру".

"Так само склав повноваження і наступник Кириленко. Причина дуже проста: "Наша Україна" - це партія Ющенка і більше нікого. Решта партійців, що б вони не говорили, були і залишаються споживачами його впливу, авторитету і рейтингу", - сказав Балога.

"Будь-які подальші інтриги навряд чи суттєво послаблять Ющенка чи посилять його опонентів. Зате ясно, принаймні, одне: перетягування канату вже згубно позначається на цій політичній силі", - зазначив він.

На думку Балоги, одним із засобів оздоровлення обстановки в партії може стати прискіпливий кадровий аналіз на всіх рівнях.

"Без вольового наведення ладу "Нашу Україну" трястиме і далі. Майбутній вплив "Нашої України" залежить від того, наскільки швидко ця політична сила відновить внутрішню монолітність навколо Ющенка", - сказав він. 

Українська правда  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News