Соратник Колесніченка хоче російську партію в Україні

П'ятниця, 25 березня 2011, 19:26

Представники російських рухів в Україні просять російських політиків посприяти в створенні й фінансуванні своєї партії в Україні.

Про це йшлося в ході круглого столу в Державній думі РФ, повідомляє УНІАН.

"Я впевнений, що протягом 5 років в Україні буде створена єдина організація російських співвітчизників. І впливова єдина проросійська партія - істинна, справжня, а не та, яка використовує проросійські гасла в період виборчої кампанії. При цьому ми розраховуємо на вашу допомогу, на допомогу Росії", - сказав глава "Російської громади Криму" Сергій Цеков.

Також заступник глави ради руху "Російськомовна Україна" Руслан Бортник (глава руху – депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко) заявив, що Україна потребує "величезної російської партії".

За його словами, ця партія має отримати достатнє фінансування.

"Давайте говорити відверто - отримати достатнє фінансування в умовах України, від українських бізнесменів, практично неможливо. Ці джерела фінансування необхідно шукати десь ще або нові джерела", - заявив Бортник.

Він вважає, що російський рух може вижити в Україні лише завдяки великій російській партії, яку, хоч би як партію Олега Тягнибока ВО "Свобода", повинні підтримувати 3-5% населення, й вона повинна пройти до парламенту.

У свою чергу, перший заступник глави Верховної Ради Криму Костянтин Бахарєв вважає, що російський рух в Україні повинен в союзі з партією влади відстоювати права російськомовного населення, а також боротися зі спробами фальсифікації української історії.

"Російський рух повинен бути свого роду загороджувальним загоном для самої Партії регіонів: означивши свої позиції, відступ за які неможливий і неприйнятний ні за яких обставин", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування