Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Викраденому в Україні палестинцю в Ізраїлі пред'явили "збройне" обвинувачення

Понеділок, 4 квітня 2011, 15:56

Прокуратура Ізраїлю передала обвинувачення до суду в місті Беер Шева щодо палестинця Дірара Абусісі, який був викрадений з території України.

Про це повідомляє газета Haaretz.

Деталі обвинувального вироку за рішенням того ж суду закриті для публікації в ЗМІ.

Ізраїльська поліція також попросила продовжити арешт Абусісі до того моменту, поки всі юридичні процедури його справи не будуть завершені.

Між тим, не зважаючи на заборону друку будь-яких матеріалів у справі, газета The Jerusalem Post  повідомляє подробиці обвинувачення.

Згідно з ними, Абусісі обвинувачують у розробці ракет.

"Після приїзду до Сектора Газа, його найняли Хамас", - пише видання.

"Він почав працювати там як провідний інженер у розробці ракет короткої та довгої дальності. Абусісі працював з одним з провідних інженерів Хамас, який був лідируючим виробником бомб та вважається провідним терористичним натхненником в Хамас", - пише видання.

Абусісі з'явився в суді змучений та сказав, що не має ніякого стосунку до справи про зникнення ізраїльського солдата Гілада Шаліта або будь-якої іншої ворожої діяльності, повідомляє Ynetnews.

Він заявив, що після затримання його "щодо нього здійснювали насильницькі дії".

"Це обвинувачення має прикрити мій помилковий арешт. Я не маю ніякого відношення до цих звинувачень", - додав Абусісі.

Як відомо, Абусісі є заступником гендиректора єдиної в Секторі Газа електростанції. Він був викрадений з потяга Харків-Київ в ніч з 18 на 19 лютого цього року. Наступного дня він вже опинився у тюрмі Ізраїлю.

Прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Абусісі є членом руху Хамас у Секторі Газа. Раніше Абусісі обвинуватили у скоєнні злочинів проти безпеки Ізраїлю.

Абусісі розповідав, що його допитували по справі зниклого ізраїльського солдата Гілада Шаліта. Він також відкинув будь-яку свою причетність до Хамас.

Адвокати Абусісі вимагають зняти заборону на публікацію інформації по справі палестинця.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування