Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружину Луценка не пускають до чоловіка

Середа, 11 травня 2011, 15:18

Дружина Юрія Луценка Ірина заявляє, що слідчий Генпрокуратури Сергій Войченко відмовляється надати їй дозвіл на відвідування її чоловіка у лікарні.

Про це вона повідомила журналістам під стінами Головного слідчого управління Генпрокуратури після візиту до слідчого.

За словами Ірини Луценко, 10 травня її та адвокатів не пустили до лікарні, куди був доставлений екс-глава МВС, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Після цього вона вирішила звернутися до слідчого з вимогою дозволити їй бачитися з чоловіком, посилаючись на 48 статтю Кримінального кодексу, згідно з якою у неї як у офіційного захисника Луценка є право щодня безперешкодно бачитися з підзахисним, а також бути присутньою при медичному обстеженні та лікуванні.

"Ми домовилися, що я зареєструю цю заяву з проханням, щоб він (слідчий) дав мені дозвіл відвідувати Луценка в цьому медичному закладі", - сказала Ірина Луценко.

"Він (слідчий) попросив мене зареєструвати цю заяву на Різницькій (головна адміністративна будівля Генпрокуратури), я зареєструвала, приїхала, привезла йому копію. Він протримав мене півтора години перед входом, побачив цю заяву і пробував мене відговорити від отримання цього дозволу", - заявила дружина Луценка.

За її словами, слідчий мотивував свою позицію тим, що для видачі такого дозволу він повинен звернутися до лікарів, які повинні дозволити таке відвідування.

Ірина Луценко також підкреслила, що слідчий умовляв її переконати екс-міністра перестати голодувати.

Дружина Луценко пов'язує небажання слідчого давати такий дозвіл з тим, що стан здоров'я її чоловіка набагато гірший, ніж оголошується в повідомленнях органів влади.

Ірина Луценко має намір перебувати в Головному слідчому управлінні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: