ЦВК вирішила не псувати земельні плани Януковича

Середа, 15 червня 2011, 17:23

Центрвиборчком відмовив в реєстрації 15 ініціативних груп щодо проведення референдуму про заборону купівлі-продажу землі.

Рішення ухвалено 14 червня на засіданні ЦВК.

В ЦВК нагадали, що статтею 64 Основного Закону України встановлено, що конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

"Водночас було зазначено, що згідно з пунктом 15 Розділу X Земельного кодексу України до набрання чинності законами України про державний земельний кадастр та про ринок земель, але не раніше 1 січня 2012 року, не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення", - повідомляє прес-служба комісії.

"Однак, таке обмеження є тимчасовим, а не безумовним і встановлюється з метою впорядкування відповідних правовідносин, а отже, спрямоване на забезпечення належних умов реалізації конституційного права власності на землю", - йдеться в поясненні ЦВК.

"Таким чином, питання, затверджене зазначеними зборами громадян, не може бути винесене на всеукраїнський референдум за народною ініціативою як таке, що не відповідає Конституції України", - наголосили в комісії.

Як відомо, з ініціативою референдуму виступали "Батьківщина" і ВО "Свобода". За продаж землі виступає президент Віктор Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування