Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров більше не хоче брати кредити

Середа, 20 липня 2011, 10:55

Україна має гранично обмежити, або зовсім відмовитися, від зовнішніх запозичень.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

За його словами, ситуація на світових ринках " непроста і навіть тривожна". "Обидва світових емісійних центри - США та Євросоюз - стоять на порозі рішень, які можуть мати драматичні наслідки для світової економіки", - зазначив прем'єр.

"Провідні економічні експерти попереджають про можливість звалювання світової економіки в нову кризу. Ми не в праві нехтувати такими серйозними попередженнями, як це робили наші попередники. Тому країну треба готувати до будь-яких сценаріїв", - вважає Азаров.

"Треба гранично обмежити, або і зовсім відмовитися від зовнішніх запозичень. І вкрай обережно ставитися до надання державних гарантій", - наголосив він.

Також Азаров заявив, що Україна виходить на докризовий рівень виробництва.

"Попередня оцінка ВВП України засвідчила зростання на 4,4%. Зростання промислового виробництва за січень-червень поточного року склало біля 9%", - сказав він.

За словами прем'єра, "це приріст до тієї бази, яка за відповідний період минулого року збільшилася на 12,3%".

"Як і планували, ми виходимо на докризовий рівень виробництва, долаємо втрату у 2009 році п'ятої частини промислового потенціалу", - наголосив Азаров.

Крім того, за його словами, у поточному році товарообіг зріс на 15%. "Ми повинні зосередитися на якості і темпах економічного розвитку", - додав прем'єр.

Водночас Азаров зазначив, що обсяги промислового виробництва в Одеській, Полтавській, Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській областях "не тільки не зросли, а скоротилися, порівняно з першим півріччям минулого року".

Він заявив, що уряд розгляне на наступному засіданні аналіз підсумків розвитку країни у першому півріччі. Прем'єр доручив Мінекономіки, Мінфіну, Міністерству регіонального розвитку та будівництва підготувати відповідну доповідь і пропозиції щодо необхідних коригувань економічної політики.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: