Намісника Лаври обурили сюжети про машини духовенства

Вівторок, 26 липня 2011, 11:49

Намісник Києво-Печерської Лаври (УПЦ МП) Павло обурений наполегливими питаннями журналіста телеканалу "1+1" про "машини й телефони" священиків.

Як повідомляє ZN.UA, Павло написав відкрите звернення до гендиректора студії "1+1" Олександра Ткаченка з приводу некоректної, на його думку, поведінки журналіста студії Михайла Ткача.

"Журналіст вашого телеканалу, виконуючи свої службові обов'язки, веде розмови на теми, які, за його словами, цікавлять телеглядачів: всілякі плітки, які не відповідають дійсності, і "улюблені" теми журналістів про машини і телефони керівників церкви", - йдеться у зверненні.

"Я хотів би запитати вас, шановний пан Олександр, на якій машині їздите ви, в яких приміщеннях живете і працюєте, якою технікою в роботі користуються працівники вашого телеканалу", - заявив Павло.

Зокрема, його цікавить "якими камерами журналісти знімають "на замовлення" сюжети, отримуючи за це, очевидно, чималі гроші".

"Хочу сказати, що ваша діяльність по справедливості заслуговує самої низької оцінки, якщо телеканал "1+1" привертає глядацьку аудиторію, показуючи неправду і тим більше зводячи наклеп на церкву", - написав Павло.

Намісник Лаври акцентує увагу, що студія "1+1" неодноразово висміювала представників духовенства і намагалася це зробити й зараз.

"Прибувши на територію Лаври, знімальна група самовільно знімала відеокамерою і прихованою камерою відеоматеріали, не звертаючи уваги на зауваження з боку уповноважених осіб, опускаючи камеру вниз і продовжуючи записувати", - йдеться у зверненні.

Павло заявив, що "знімальна група телеканалу "1+1" порушила правила монастиря і моє громадянське право на конфіденційність". "Журналіст Михайло Ткач у спілкуванні зі мною поводився неадекватно, фамільярно і зневажливо", - зазначив намісник Лаври.

Разом з тим намісник заперечив думку журналіста, що при спілкуванні він намагався його проклясти, повідомляє видання.

За словами Павла, якщо студія "1+1" не дасть відповіді на звернення, то намісник Лаври буде подавати в суд.

ЗМІ неодноразово писали про те, що намісник Лаври пересувається на власному "Мерседесі" з іменними номерами "АП", що означає "Архієпископ Павло".

Раніше намісник Лаври назвав журналіста "Української правди" Сергія Лещенка душевнохворим за те, що він розмістив у своєму блозі фотографії "Мерседеса" глави УПЦ МП Володимира.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...