"Регіонал"-намісник Лаври оголосив журналіста "Української правди" душевно хворим

Понеділок, 10 січня 2011, 14:01

Намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Павло вважає, що деякі українські журналісти тільки шукають привід, щоб показати життя Церкви у негативному світлі.

Про це він сказав в інтерв’ю офіційному сайту Києво-Печерської Лаври.

"Завдяки тому, що зараз говорять і пишуть про Церкву у засобах масової інформації, дуже легко можна розпізнати людське серце і зрозуміти: людина віруюча, чи не віруюча", - сказав Павло.

"Чомусь ніхто не висвітив життя першого ігумена Києво-Печерської Лаври преподобного Варлаама Печерського, а от якийсь "розумник" сфотографував машину Блаженнішого Митрополита Володимира і зробив із цього "досягнення", - додав він.

"Зрозуміло, що ця людина душевно хвора. Тільки так можна пояснити те, що він сфотографував і написав, докоряючи Митрополитові, чого він не їздить на Опелі. У мене від цього аж затрепетало серце!", - заявив архієпископ, коментуючи допис у блозі журналіста "Української правди" Сергія Лещенка про "Мерседес" Володимира.

На його думку, журналіст "не розуміє, що такий автомобіль – це не розкіш, а необхідність для пересування, для безпеки Митрополита".

"Його Блаженству у такому поважному віці треба було б мати ще кращу машину, щоб забезпечити йому спокій за всі заслуги… І нехай Господь допоможе, щоб Його Блаженство мав ще не одну хорошу машину і ще довго на них їздив. Хоч один журналіст нехай отримає такі заслуги і таку повагу від народу як Митрополит Володимир!", - обурився Павло.

"А щодо автомобілів, які стали улюбленою темою "майстрів пера" у контексті висвітлення церковного життя, у мене є до них запитання: чому вони не знімають відеотехнікою, яка була на початку століття? Якщо журналісти повернуться до відеокамер двадцятого століття, я поміняю Мерседес на Москвич 1946 року. Чому купують камери закордонні?", - додав він.

Крім того, Павло заявив, що він особисто "їздить і буде їздити" на "Мерседесі".

"Покажіть мені здобутки України! Нехай зробить Україна хорошу машину, і ми будемо їздити. Якщо мені подарували десять років тому Мерседес, я що повинен від нього відмовлятися?! Я їздив і буду їздити. За ремонт не потрібно платити кожного місяця. А ви поїздіть нашими машинами", - сказав він.

"У мене були різні. Мені не дозволяють кошти купити для господарства трактор за кордоном, а українського трактора немає. Тому скоро доведеться (нехай прийдуть журналісти заснімуть) я буду копати лопатою. Так чого ж ви не створили нормальну українську машину, яка б могла їздити?! Це сором їм, не нам. Але цю тему вони чомусь висвітлюють мало. А всі ті наклепи, які пишуть на Церкву – це така ницість!", - додав Павло.

Як відомо, Лещенко у своєму блозі розмістив фотографію "Мерседеса" митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира, який прибув на ньому на день працівників прокуратури.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування